Lilypie 6. - 18. Ticker Lilypie Zweiter Ticker
Salı, Eylül 30, 2008
Yasgünü partisi ...

Dilosumun yasgünü partisini 2 gün gecikmeli olarak Cumartesi günü kutladik..
BU sene ücüncü kez Ramazan'a denk geliyor yasgünümüz, e bu da tüm Aileyi iftarda bulusturmak demek oluyor, Bikac hafta öncesinden herkese söyledim bu haftasonunu bos tutmalarini..

Cumartesi birde Esimin is yeri kapilarini ziyaretcilere acmisti, Dilos cok uzun zamandir babasinin calistigi Firmayi icerden görmeyi cok istiyordu, ilk hediyesi o oldu, Babasi ve Dayisi ile birlikde AUDI'ye gittiler.. Ben de cok istedim ama evde durup hazirlik yapmam gerekiyodu pöf :(


Baba Bundan Alalim mi ??

Ay alalim noluuuurrr


Baba bu Arabayi bitirmeyi unutmussunuz!!


Eee bu da yarim kalmis !!!


Aksamüstü tüm Aile toplandi, cümbür cemaat yemek yendi, caylar icildi, bu arada Sabirsiz kizim devamli yanima gelip " ne zaman üflücem ben mumlari yaaa" diye catladi :)))

Nihayet Pastamizin üzerine 7 adet mumu diktik ve Üfledi cadim, sonra hediylerini acti, gözlerinde mutluluk tüm yorgunluga degiyor :)) Ufacik seylerden bile cok büyük mutluluk duyabiliyorlar..

Bu yasgünümüzde Amcamiz ve Babaannemiz Dilos'un uzun süredir istedigi Nintendi DS oyun konsolunu almis, ben ki genelde karsiyimdir bilgisayar oyunlarina ve ya o tarz oyunlara, ama DS farkli ,özel oyunlar var, Beyni calistiran, Ingilizce Ögreten oyunlar mevcut oldugu icin kabul ettik, hatta aslinda biz alacaktik Ama Amcamiz ve Babaannemiz biz aliriz diyince ok dedik :)

Bizde bir adet oyun aldik, birde su kare puzzle var ya hani renkler karisiyo sonra bi türlü ayni sekle sokamiyorsun, onu aldik haha herkes bi defa eline aldi, ben kesin yaparim edasiyla ama hala karmasik sekilde duruyor, Dilos bi ara bu bozuk atalim yenisini alalim falan dedi :)))

Anaannemiz cok güzel kiyafetler almis, birde cok güzel bir Sal örmüs, bayildi tabi bizim kokos :)

Simdi tekrar ay saymaya basladik 11 ay sonra yine yasgünümüz var bizim :))))
Iyi ki dogdun canim kizim..

Hediye sevinci..


Anaannemiz döktürmüs yine :))
Bu zimbirti kesin bozuk, olmuyo yahu!!!



 
posted by süpürgesizcadi at Salı, Eylül 30, 2008 | Permalink | 7 comments
Pazar, Eylül 28, 2008
Asya cadisindan Haberler...
http://www.myvideo.de/watch/5169767/Asya_cadisi





Blogger delirtti beni, bi türlü su üst linkteki video'yu ekleyemedim, hep hata verip explorer kapandi, yazdiklarim güme gitti falan ,bende inatlasmamaya ve sadece link eklemeye karar verdim :))



Asya bir Anne acaba nasil delirtirilir provalarina hiz verdi :))

Ben Dilos'u yaramaz bilirdim, yani Asya kadarken bu kadar yaramaz degildi ama ya...

Yok yok kesinlikle beni delirtmek gibi hain bir misyonu var bu cadi'nin :))))

Gectigimiz hafta, o mama sandalyesinde makarna yerken, komsum geldi, Asya cok sever onu, tabii alsin kucagina diye bekledi, ama komsumda mama yiyo diye almadi , zaten cok durmadi evine indi, vayy senmisin onu kucagina almayan, makarna tabagini firlatti mi yere, bende ne akilli kadinim ki o gün önüne cam tabak koymusum, tabii heryer cam kirigi oldu...

Pazartesi günü, ben Oturma odasini toplayip Mutfaga gectim, Asya'da arada yanima geliyor, arada odasina gidip bir iki lego firlatiyor etrafa,laylaylom seklinde birgün, bi ara baktim uzun süredir yanima gelmiyo bu cadi, bi baktim ki, oturma odasi talan olmus, televizyon dolabinin raflari bosaltilmis, orda bulunan bir kablo Televizyonun orasina burasina dürtülmekde, belki bi yere girer diye kesfe cikmis " naptin kizim" dedim hemen döndü ve klasik ben biliyom söylemene gerek yok dercesine " Aynn hiiiiii ayn ayn aaayyynnn" dedi :)))
Bu kablo suraya biyere girer mi ki ??

Insalah yakalanmam surayi bi agiz tadiyla dagitamiyorum ya !


Ve Carsamba iste o gün cildirmadim ya sanirim artik hic cildirmam, Sabah ben günlük isleri yaparken ve oturma odasini tertemiz yapmisken, benim mesgul oldugum bir ani kullanip dolaplara saldirmis yine ve bir adet cips paketini eline gecirmis, bi güzel oraya buraya vurup patlatmis ve cipsleri bi güzel oturma odasina hali niyetine sermis !!! Evi süpürdüm, sildim tekrar,
Ertesi gün Dilos'un dogumgünü var ve ben sinif arkadaslari icin kek yapacagim, ama bi türlü karar veremiyorum ne yapsam diye, oturdum net basina tek tek bloglari geziyorum tarif pesinde :) Asya odasinda Büyük lego parcalarini dagitmakla mesgul, tüm kapilar kapali!! Kulagim onda güya !!


ben kek tariflerine iyice dalmisken yanima geldi, ama ne gelme yarabbim, heryeri kakao icinde, üstü basi ,elleri anlatilmaz ya, korkarak Mutfaga gittim ki durum orda da farkli degil, kakao yere dökülmüs, deriin bir nefes aldim, önce onun o halini kameraya cektim ( ne sakin kadinim masallah bana valla!) sonra Asya'yi banyoya soktum, ardindan mutfagi topladim,süpürdüm ve sildim



aaaaa kim dökmüs ki ??

Hicbi fikrim yok !!


Ama o kadarda sirin ki bunlari yaparken gülmemek icin zor tutuyorum kendimi, yada kucagima alip sömüre sömüre öpmemek icin, hayir bir de farkinda yaptiginin yaramazlik oldugunun ama umru degil hala cakcak bana laf yetisircem diye debeleniyo :)))

Ve son olarak zavalli Ablamizin cektikleri ...

Dün Dilos'un yasgünü partisini yaptik,artik onun hikayeside bi dahaki sefere :))

 
posted by süpürgesizcadi at Pazar, Eylül 28, 2008 | Permalink | 3 comments
Perşembe, Eylül 25, 2008
Ilk Gözagrim...

Dilosum canim kizim artik 7 yasinda kocaman bir kiz cocugu :))
Iyi ki varsin canim kizim, hayatimizin ilk rengi Sensin, Seninle canlandi evimiz,Seninle daha güzel oldu Dünya, Seninle büyüdük bizde, Seni cok ama cooooooooook Seviyoruz..
Dogumgünün Kutlu olsun...
 
posted by süpürgesizcadi at Perşembe, Eylül 25, 2008 | Permalink | 1 comments
Salı, Eylül 23, 2008
Basliksiz..
Bu ne bu ya ???

Aslinda cok daha farkli bir post yazacaktim, ama bu haberi görünce postu bir sonraya biraktim, sinirden tepiniyorum resmen, yok ya herkes Anne ve Baba olamaz,cidden bu isinde sinavi falan olmali :(((

bebek ya kiyamam yaaa, nasil agliyor nasil yalvariyor :((((



Otomobilde uyuyan bebeklerini bırakıp alışverişe gittilerMehmet YİRUN/ÇORLU (DHA)

Tekirdağ'da 1 yaşındaki bebeklerini otomobilde bırakıp alışverişe giden anne babaya çevre sakinleri tepki gösterdi.TEKİRDAĞ'ın Çorlu İlçesinde uyuyan bebeklerini kapısını kilitledikleri otomobilin içinde bırakan anne ve baba alışverişe gitti. Uyandığında yanında anne ve babasını göremeyen ve ağlamaya başlayan 1 yaşındaki bebeği ise otomobilin çevresinde toplananlar sakinleştirmeye çalıştı. Aradan geçen 15 dakikanın ardından otomobilin başına gelen ve bebeğini alan babaya vatandaşlar ve polis ekipleri tepki gösteri. Çorlu'nun en işlek yeri olan Şehit Teğmen Yavuzer caddesine 34 LOP 32 plakalı otomobili park eden karı-koca çift araç içinde uyuyan bebeklerini bırakarak alışverişe gitti. Uyandığında yanında anne ve babasını göremeyen bebek ise otomobilin camına vurarak ağlamaya başladı. Otomobildeki bebeği gören vatandaşlar ise aracın kapılarını açmaya çalıştı. Ancak başarılı olamayınca durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri haber merkezi yardımı ile otomobilin plakasından ailenin telefonuna ulaşmaya çalıştı,ancak başarılı olamadı. Ağlamayı sürdüren bebeğe ise vatandaşlar otomobilin dışından yaptıkları oyunlarla sakinleştirmeye uğraştı.

Aradan geçen 15 dakikalık bir sürenin ardından anne otomobilin yanına geldi ve kapıları açmaya çalıştı. Ancak anahtarın yanında olmadığın fark edince koşarak eşinin yanına gitti. Kısa süre sonra otomobilin yanına gülürek gelen ve ismi öğrenilemeyen baba otomobilin kapısını açtı ve bebeğini kucağına alarak 'Tamam yavrum geldik' dedi. Bu sırada kendisini ve bebeğini görüntüleyen kameralara ise baba 'İyi çek bebeği ağabeyi'dedi ve vatandaşların tepkisi altında kucağındaki bebekle otomobilin yanırndan ayrıldı.

Kaynak: Milliyet - Yaşam
 
posted by süpürgesizcadi at Salı, Eylül 23, 2008 | Permalink | 4 comments
Salı, Eylül 16, 2008
Simdi okullu olduk...
siniflari doldurduk, sevincliyiz hepimiz, yasasin okulumuz :)))))

Bugün okulda ilk günümüzdü, dün gece heyecandan önce Dilos uyuyamadi, hadi kizim,uyu kizim, sabah uyanamayacaksin kizim dedim ama nafile, gidiyor yatiyor ama tikir tikir sesi geliyor,yada ofluyor pofluyor, neyse güc bela uyudu, sira geldi bana, ama ne mümkün saga dönüyorum i ih, sola dönüyorum i ih :)))

Sabah 7:00 'de uyandik, brrrr buz gibi bir hava vardi,kis geldi galiba ! giyidindik güzelce kahvaltimizi da yaptik, Asya'yi uyandirdik ve 8:30'da okula dogru evden ciktik, elimizde icinde seker ve meyva dolu olan külahimizla :) önce spor salonunda toplandik, Müdür konusma yapti, sonra belediye baskani konusma yapti (acikcasi bu baya baydi) okul korosu mini mini birler icin sarki söyledi, ve nihayet siniflar ayrildi, ögretmenimiz tanitildi,sinif cok büyük degil sadece 18 cocuk var,buna gercekten sevindik :)))

Spor salonundan, okul sinifina gectik, bizim bizdik hemen en ön siraya kuruldu :))
Ögretmenimizle biraz konustuk, genel bilgiler verildi ve siniftan sepetlendik :))) saat 10:30'da da bugünlük ders bitti ve eve geldik :))

Asya tüm bunlar olurken hic durmadi devamli kucagimdan inip kacmanin yollarini aradi, allah'dan teyzemiz ve Babaannemiz bi de dedemiz vardi, nöbetlese göz kulak oldularda bende Büyük boncugumun ilk okul gününü doyasiya yasayabildim :)))

Ilk gün falan dinlememis Ögretmenimiz vermis hemen ilk ödevlerini, bizimki pek gururlu ödevim var diye kasila kasila geldi eve, ödevi de boya :)))

Yarin normal ders baslayacakmis, su an babamiz elimize verilen uzuuuuuun listede yazilanlari almaya gitti, gelsin defter kaplayacagiz :))



Heyyoo okula gidiyoruuuumm..

mini mini birler...

sinifimizda toplastik..

cok calismamiz lazim coookk


sinif arkadaslari..

allahim koca tahtanin önünde minicik kalmis kizim ..






Kuzenimiz Burak o artik caliskan ikiler'de :)
Blogger sinir etti beni resimleri yüklemem baya uzun sürdü, bu arada Tabii ki Babamiz geldi ve defterlerimizi kapladik :) herseyimiz hazir artik,Insallah basarili bir ögrenci olur benim minik yavrum...







 
posted by süpürgesizcadi at Salı, Eylül 16, 2008 | Permalink | 7 comments
Salı, Eylül 09, 2008
Heyecanliyiz..

daha yolun basindayiz :))


Evet Okul heyecanindan bahsediyorum elbette :))


Tam 1 hafta kaldi, ve benim ilk gözagrim sirtinda cantasi ile okula gidecek,hani o dogdugunda "büyür mü ki bu" dedigim minik hanim, simdi kocaman kiz olmusta okula gidecekmis....
Gectigimiz haftalarda okul hazirlaklari agirlikli bir kosturmaca yasandi evimizde, önce cantasini aldik, sonra da calisma masasini, hepsini kendi begendi, o kadar gururlu ki kendi sectigi icin, eve kim gelirse ilk önce odasina girmek ve masasi ile cantasini görmek zorunda :))

Iste cantamiz bu :)


Dilos son zamanlarda cok fazla inatci, cok fazla dedigim dedik caldigim düdük, dünya benim eksenim etrafinda dönsün modunda bir cocuk oldu, öyle ki artik ne sakin sakin konusmalar ne de yüksek sesle bögürmeler fayda etmez hale geldi, okullar acilinca hem o hemde ben rahat bir nefet alacagiz gibime geliyor, tatil iyi güzel hos ama bütüngün sadece oyun oynamak istiyor, hadi gel biraz calisalim diyince surati iki karis oluyor,ve o suratla iki üc ders yapiyoruz, sonra benim tahammül sinirlarim dayanmiyor ve birakiyoruz..



Gecengün Iftara Misafirim vardi, onun ikiz ogullari var 3.cü sinifa gectiler büyük ihtimal onlarin ögretmeni bizim ögretmenimiz olacakti, ama kadin saglik sorunlari yüzünden emekli olmaya karar vermis :(( diger Ögremen ise oldukca sert ve disiplinliymis, hah dedim Dilos'un Ögretmeni o olsun, , cidden Ögretmenini cok sevsin ama Ögremen oldugunu da bilsin istiyorum.....



Gelelim Asya cadisina...



Asya yürümeye basladiginda beri hep yürümek istiyor, Arabasindan da oto koltugundan da nefret ediyor, arabanin yanina yaklasitigimiz an hemen geri dönüs yapip kacmaya basliyor :))) yaklaninca basiyor cigligi :)))



Yalniz cok hircin bir cocuk, sinirlenince tirmaliyor insani, kizinca bunu oyun saniyor daha cok tirmaliyor, gecen gün sag eliyle yüzümü tirmalid, sag elini tuttum, bu defa sol eli ile hamle yapti onu da tuttum ama sonra kafa atti ,iste onu tutamadim,kiziyorum, canim yaniyor diyorum ama nafile o hala ellerini kurtarip bi sekilde tirmalama yolu ariyor....



Baba nerde diyorum hemen kapiya bakiyor, yada yatak odasina gidip " Babaa kaaakkkk" diye bagiriyor



Idadaaaaa diye ablasini cagiriyor, Abla demeyi biraz gec ögrenir sanirim, cünkü biz Dilara diyoruz o da bizi taklit ediyor sonucta :) Dilara ben ablayim ablaaaa diyor ama onu dinler mi kücük cadi :)))



Altini degistirmemden hic hoslanmiyor, bezini actigim an kaciyor, yakalayip altini baglayana kadar akla karayi seciyorum, sanirim yavas yavas tuvalet egitimini deneyecegim, ama sadece deneyecegim zorlamak yok , daha kücük aslinda ama bezden de hic hoslanmiyor kimbilir belki cabuk ögrenir....gerci cok zayif ve oldukca uzun boylu oldugu icin bez pantalon ve eteklerin popoda durmasini sagliyor ama :))))



Zayif derken yemedigi icin degil, masallahi var ne versen yiyen bir cocuk, ama zayif iste kipir oldugundan mi bünyeden mi bilemiyorum , gecengün aldigim 80 beden etek durmuyor mesela üzerinde iki adim atiyor, etek yerde :))) su pantalon askilarindan alicam sanirim :))



Uyku konusunda cok sükür hic sorun yasamiyoruz, yalniz cevredeki insanlar sinirmi bozuyor o ayri..



Gecengün Hava güzel bizde yürüyüs yapiyoruz, bir arkadas daha var bebegi 7 aylik, saat 18:30 falandi, ben artik eve gideyim, uyku saati geliyor dedim, "Bu saatte mi yatiriyorsun" dedi, evet diyince "Cok erken uyutuyosun" dedi, bende "ben uyutmuyorum Asya kendi uyumak istiyor bende yatiriyorum" dedim, ama o hala cok erken diyordu, pes yani, napabilirim 15 aylik bir cocuga " Bak yavrucum cok erken uykun geliyor, sen disini sIk biraz ve uyuma " mi diyeyim ????



Bu defa resim ekleyemiyorum, cünkü iki saattir su resimleri bilgisayara gecirebilmemi saglayan zimbirtiyi ariyorum ve bulamiyorum, kesin esim yine bi yere kaldirdi ama nereye ?????
 
posted by süpürgesizcadi at Salı, Eylül 09, 2008 | Permalink | 5 comments
Salı, Eylül 02, 2008
Tatil anilari Vol.2

Carsamba Kusadasina dogru yola ciktik dedim ya, Manisa ve Izmir üzerinden gittik, Yollarda müzeleri ve turistik yerleri gösteren bircok levha dikkatimizi cekti, Esimle Cocuklar büyüyünce Türkiye'yi Araba ile gezme ve her gördügümüz Levha'yi takip etme karari aldik,icimiz gitti icimiz ama o sicakta cocuklarla yapamazdik bunu :((
Manisa ile Izmir arasi yol cok güzeldi, bol bol dag ve manzara resmi cektik :)) Izmir ile Aydin arasi da otoyol oldugu icin oldukca rahat bir yolculuk gecirdik, 3 saat sonra Kuzenlerimin evine vardik, ve basladi cümbüs..
resimde 2 velet eksik :)

Eee iki kuzenim ve her ikisinde ki adet cocuk, en büyük ablam onda da var iki adet cocuk, e bide biz variz iki cocuklu, toplam da 8 cocuk vardi, Allah'dan ev büyüktü :)) Sadece Asya tam o ara yürümeye baslamis oldugu icin azami dikkat istiyordu, ipini koparinca merdivenlere kosuyodu cünkü :)
Sabah kahvaltimizi yapip biraz dinlendikden sonra ( 8 cocukla kahvalti masasini varin siz düsünün) bol bol kremlenip kendimizi plaja attikcocuklar icin 50 faktörlü olanindan almistim, bembeyaz oluyorlardi sürdügümde, hele asya'nin hali pek komik oluyodu,kolunu bacagini yalamaya calisiyodu, yogurt sandi garibim kremi :), ohhhh mis gibi deniz berrak mi berrak ilik mi ilik, plaj degil kumsal, Bu defa Asya'da girdi denize ve cok sevdi , sevinc cigliklari atti, nereye bakacagina ne yapacagina bi türlü karar veremedi :) dalga gelince önce korktu sonra sasirdi ve en son bi dalga daha gelsin diye beklemeye basladi :))
Bikac saat serinledikden sonra (ben kizardikdan sonra bi de) eve gittik, yemek yiyip kendimizi bu defa da Gece pazarina attik, güzel güzel ciciler, takilar,vee tabii ki kitaplar, ama 8 adet her gördügünü isteyen cocuk ve 4 adet alisveristen nefret eden Erkek olunca biraz stresli bir gezi oldu :)
Pazarlari saatlerce gezebilirim..
Asya seker dilenirken...

Bir de ben Dövmecinin teki ile kavga etmeseydim daha güzel olacakti, Kitap ve canta standinin tam ortasinda daracik bir alanda Dövme yapmaya calisiyomus, mus diyorum cünkü Kitaplara öyle dalmisim ki görmedim, carpmisim galiba, beni öyle bi ittirdi ki, ne oldugmu sasirdim önce, durumu anlayinca Özür diledim ama Adam hala beni dövecek gibi bakiyor, sinirim zipladi bende onun bana o sekilde ittirmeye hakki olmadigini bögürerek söyledim, hala mal mal bakiyor, bu defa da kitap standina yaklasan herkese "aman dikkat edin her an yabanci iki el sizi tüm gücü ile itebilir" diye uyardim,bi de kalkmis beni mi sikayet ediyorsun diyor... Sinir bozucu bir olaydi, Özür diledigim halde hala elinden gelse dövecek gibi bakmasi bu kadar sinirlendirdi beni...
Uykuya yenik düsmüs yorgun savasci
Misirci gecerken cigliklar atarak istedigini ifade etti hep

Kusadasinda 4 gece kaldik,Gündüz Plaj, Aksam üstü pazar, cocuklar sizdikdan sonra da bahcede bol sohbetli günler gecirdik..Ay tutulmasini da izleme sansi elde ettik, harikaydi... Pazar aksami tekrar Denizli'ye dogru yola ciktik, Söke'ye ugrayip alisveris yaptik ,Harika Outlet magazalari var yolu düsen ugrasin mutlaka, biz gec ciktigimiz icin her magazaya giremedik ama ben zaten yaklasik 1 saatimi Ceylan'da gecirdim sanirim :)))
dalgalara bayildiii..
1 adet deniz yatagina sigismaya calisan 4 adet velet
bu da plaj güzeli
Ay tutulmasi
Denizli'de o hafta sicaklar tavan yaptigi icin, bütün günü evin icinde gecirdik desem yeri vardir, sali Günü Pamukkaleye gittik ama sicak yüzünden tam olarak gezemedik, bir otelin havuzuna attik kendimizi, Asya'nin gözü kizarik oldugu icin onu havuza sokmadim, Dilos'un da girmesini istemiyordum aslinda ama cok istedi, Babasinin esliginde durdu baya, Babamizin dedigine göre havuz distan bakinca süper ama icine girince cok tehlikeliymis, derinlik hep ayniymis ve havuzun icinde disa cikan bi sürü boru falan varmis, ya birazcik bu noktalara önem verseler nolur ki ???
Pamukkale
baska acidan pamukkale

piknik :)

Denizli

Gündüz Asya uyurken Babamin bekcilik görevini yüklenmesi sayesinde carsida bikac isimi halledebildim, yine aksamlari da Babam bekcilik yapti ve bi aksam Balik yemeye, bi aksamda pide yemeye gittik ..

Balik yedigimiz yerdeki baliklar

harika bir ortam yaratmislar..

Denizli'de gündüz baslayan firtina heryeri toz icinde birakti


Gece de ufuklarda simsekler cakti


Pazar sabaha karsi 4'de de Antalya'ya dogru yola ciktik..
Antalya girisinde yapilmakda olan Atatürk Heykeli

Kiraladigimiz Arabayi teslim edip Havalimanina girdik, Bagaj ve pasaport kontrolünden sonra üst kata cikacagiz, bebek arabasi var ve Asansör sadece görevlilere özel, rica ettik yürüyen merdivenlerden bebek arabasi ile cikmak gibi bir tehlikeyi göze alamam, ama bize "herkes cikiyor sizde cikabilirsiniz" dediler, ulen asansörü yemicez sadece 1 kat yukariya cikacagiz elimizde esya olmasa ben Asya'yi alirim, babamiz da Arabayi cikariz, ama yok ellerimiz dolu canta, laptop, Asya'nin Battaniyesi, Asya'nin bez cantasi, Esim azami bir dikkatle yukari cikardi Asya'yi ama ben de yine kötü yanimi gün yüzüne cikartip "Eger bu merdivenlerden cikarken benim cocuguma bir zarar gelsin burayi basiniza yikarim" dedim, Var mi böyle bir mantik ya, asansör var ama yolcular kullanamiyor, sadece görevliler kullanabiliyor onlarda merdiven kullansinlar o zaman alla allaa yaaa :((

Ucagimiz yine vaktinde havalandi, ve yine Asya hic durmadi, hayir arada tam uyuyo bu defa yan koltukda ki bebek aglamaya basliyor, Asya uyaniyor, tam diger bebek uyuyacak Asya Agliyor o bebek uyaniyor, halimiz pek komik, bi o anne sakinlestirmek icin debeleniyor bir ben :))))



Ve bittiii :(((




 
posted by süpürgesizcadi at Salı, Eylül 02, 2008 | Permalink | 4 comments