Lilypie 6. - 18. Ticker Lilypie Zweiter Ticker
Salı, Eylül 23, 2008
Basliksiz..
Bu ne bu ya ???

Aslinda cok daha farkli bir post yazacaktim, ama bu haberi görünce postu bir sonraya biraktim, sinirden tepiniyorum resmen, yok ya herkes Anne ve Baba olamaz,cidden bu isinde sinavi falan olmali :(((

bebek ya kiyamam yaaa, nasil agliyor nasil yalvariyor :((((



Otomobilde uyuyan bebeklerini bırakıp alışverişe gittilerMehmet YİRUN/ÇORLU (DHA)

Tekirdağ'da 1 yaşındaki bebeklerini otomobilde bırakıp alışverişe giden anne babaya çevre sakinleri tepki gösterdi.TEKİRDAĞ'ın Çorlu İlçesinde uyuyan bebeklerini kapısını kilitledikleri otomobilin içinde bırakan anne ve baba alışverişe gitti. Uyandığında yanında anne ve babasını göremeyen ve ağlamaya başlayan 1 yaşındaki bebeği ise otomobilin çevresinde toplananlar sakinleştirmeye çalıştı. Aradan geçen 15 dakikanın ardından otomobilin başına gelen ve bebeğini alan babaya vatandaşlar ve polis ekipleri tepki gösteri. Çorlu'nun en işlek yeri olan Şehit Teğmen Yavuzer caddesine 34 LOP 32 plakalı otomobili park eden karı-koca çift araç içinde uyuyan bebeklerini bırakarak alışverişe gitti. Uyandığında yanında anne ve babasını göremeyen bebek ise otomobilin camına vurarak ağlamaya başladı. Otomobildeki bebeği gören vatandaşlar ise aracın kapılarını açmaya çalıştı. Ancak başarılı olamayınca durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri haber merkezi yardımı ile otomobilin plakasından ailenin telefonuna ulaşmaya çalıştı,ancak başarılı olamadı. Ağlamayı sürdüren bebeğe ise vatandaşlar otomobilin dışından yaptıkları oyunlarla sakinleştirmeye uğraştı.

Aradan geçen 15 dakikalık bir sürenin ardından anne otomobilin yanına geldi ve kapıları açmaya çalıştı. Ancak anahtarın yanında olmadığın fark edince koşarak eşinin yanına gitti. Kısa süre sonra otomobilin yanına gülürek gelen ve ismi öğrenilemeyen baba otomobilin kapısını açtı ve bebeğini kucağına alarak 'Tamam yavrum geldik' dedi. Bu sırada kendisini ve bebeğini görüntüleyen kameralara ise baba 'İyi çek bebeği ağabeyi'dedi ve vatandaşların tepkisi altında kucağındaki bebekle otomobilin yanırndan ayrıldı.

Kaynak: Milliyet - Yaşam
 
posted by süpürgesizcadi at Salı, Eylül 23, 2008 | Permalink |


4 Comments:


  • At Salı, Eylül 23, 2008, Blogger a_y_s_e

    burada olsa social workerlar coktan is basi yapmisti boyle bir durumda...

    cok haklisin, anne baba olmak kolay degil... ben anne degilim henuz, ama yegenlerim icin bile aklim cikiyor birsey olacak diye.

     
  • At Salı, Eylül 23, 2008, Blogger Pratik Anne

    O arabayi kullanmak icin ehliyet almasi gereken sahis, cocuk sahibi olmak icin ne bir sinavdan ne bir egitimden gecmistir. Ulkede kanunun da sopasi yoktur. O bebeyi arabada birakan zihniyetin yaninda bir kisi cikip cami kirmamistir. Camdan ecuk bucuk yapip cocugu neselendirmeye calismak gibi akilsizca seylerle ugrasmislardir. Tencere kapak. Bu cocuga birsey olsa "Allah'in takdiri" olacagindan ve sorumlulugu kimseye kalmayacagindan da kimse icin bir problem yoktur. Ben artik foseptik cukuruna dusen, elektrik direginin acikta kalan kablolarindan akima kapilan, yanlis yapilan insaatin yikilmasi ile gocuk bina altinda kalan cocuklarin haberlerini okumamak icin turk gazetesi okumamaya basladim. Cunku yarin ayni haber baska birinin cocugu hakkinda cikacak, oburgun baska biri, sonraki gun baska biri ve buna hickimse dur demiyecek. Cunku "Allah'in takdiri" bu. Vermemis mabut, meylesin Mamut hesabi.

     
  • At Çarşamba, Eylül 24, 2008, Blogger MELEK KOKUSU

    bu yaziyi bende hürriyette okudum, bebegi almaya gelen babanin kameralara söyledigi lafta acayip, cek abisi cek, güzel ciksin :S bu ne yaa ne bicim ülke ne bicim vatandas, burda olsa öyle birsey bebegi aileden bile alma ihtimalleri olur...Böyle anne babalara allah akil versin diyorum, sanirim böyle bir duruma sahit olsam o anneyi yada babayi fena bozardim

     
  • At Çarşamba, Eylül 24, 2008, Blogger zehra

    ayyy ne tuhaf ınsanlar var
    gerıb bu ınsanlar